Pleie av huden din < BACK

Hudområdet rundt stomien din trenger pleie og oppmerksomhet så du kan forebygge og redusere risikoen for sår hud. Du har sikkert lagt merke til at avføring noen ganger sitter fast øverst i posen i stedet for å dette ned. Dette kalles ‘pancaking’ og kan forårsake at avføring skyves under kleberen til posen, og dermed kan det oppstå lekkasje og sår hud. Det finnes produkter som kan avhjelpe dette problemet, og din stomisykepleier kan gi deg råd.
Her er noen raske tips til hvordan du kan beskytte huden din:

Pass på at den Passer More info

Pass på at posen din passer akkurat rundt stomien din slik at avføringen ikke kommer i kontakt med huden da dette kan forårsake sårhet og irritasjon. Hvis du har hatt stomien din en stund, er det en god idé å kontrollere malen siden det er vanlig at stomien skifter størrelse over tid.

Bruk ikke så per og kremer More info

Bruk kun varmt vann til å rengjøre rundt stomien. Såper og rensemidler kan være for beske og forårsake irritasjon. Unngå bruk av fuktighetsmidler og kremer. Du kan noen ganger se en liten blødning rundt stomien når du vasker den. Ikke vær bekymret, dette er normalt.

Bruck produkter som hindrer lekkasjer More info

Salts har en rekke produkter som spesielt utviklet for å forhindre eller redusere lekkasjer, fra SecuPlast® Hydro plateforlenger til revolusjonerende Dermacol®. Snakk med stomisykepleieren din for ytterligere opplysninger.

Brosjyren "Pleie av huden din" More info

Ta en titt på vår digitale brosjyre om hudpleie for stomiopererte — "Pleie av huden din."Bare klikk på bildet til høyre.