Pleie av huden din < BACK

Hudområdet rundt stomien din trenger pleie og oppmerksomhet så du kan forebygge og redusere risikoen for sår hud. Hvis du opplever lekkasje fra urostomien, vil du legge merke til at huden ser rynkete og vasstrukken ut (som hendene gjør etter en oppvask). Det kan gjøre huden mer skjør og øker risikoen for sårhet. Når uringen er alkalisk, kan det føre til en blåaktig misfarging av huden og posen. Det finnes produkter som kan avhjelpe dette problemet, og din stomisykepleier kan gi deg råd.
Her er noen raske tips til hvordan du kan beskytte huden din.

Pass på at den passer More info

Pass på at posen din passer akkurat rundt stomien slik at urinen ikke kommer i kontakt med huden da dette kan forårsake sårhet og irritasjon. Hvis du har hatt stomien en stund, er det en god idé å kontrollere malen siden det er vanlig at stomien endrer størrelse over tid.

Bruk ikke så per og kremer More info

Bruk kun varmt vann til å rengjøre rundt stomien. Såper og rensemidler kan være for basiske og forårsake irritasjon. Unngå bruk av fuktighetsmidler og kremer. Du kan noen ganger se en liten blødning rundt stomien når du vasker den. Ikke vær bekymret, dette er normalt.

Bruck produkter som hindrer lekkasjerMore info
Salts har en rekke produkter som spesielt utviklet for å forhindre eller redusere lekkasjer, fra SecuPlast® Hydro plateforlenger til revolusjonerende Dermacol®. Snakk med stomisykepleieren din for ytterligere opplysninger.
Brosjyren "Pleie av huden din" More info

Ta en titt på vår digitale brosjyre om hudpleie for stomiopererte — "Pleie av huden din."Bare klikk på bildet til høyre.